Holistisch en natuurlijk

PUUR voor jouw Welzijn

In deze tijd waarin zoveel van ons gevraagd wordt, worden we steeds vaker geconfronteerd met uitdagingen op fysiek, mentaal, emotioneel en geestelijk (spiritueel) gebied. Bij sommige van die uitdagingen is het prettig of zelfs noodzakelijk om professionele hulp te krijgen. 
PUUR is een laagdrempelig centrum waar je zonder doorverwijzing en zonder wachtlijsten terecht kunt. We bieden een diversiteit aan belevingen en behandelvormen aan met als doel: Jou ondersteunen in je bewustZijn, persoonlijke groei en in fysiek en mentaal Welzijn.

 

PUUR is voor velen een positieve stap naar een beter welzijn, voor jou waarschijnlijk ook. In de reguliere zorg is de aandacht vooral gericht op (acute) behandeling van de klacht (symptoombestrijding). In de natuurlijke en aanvullende zorg ligt de focus op de oorsprong, om vanuit daar de klachten te behandelen.

 

De betekenis van Holistisch

De Holistische visie of Holistische gezondheid is eigenlijk een levensstijl. De focus is niet gericht op de ziekte of specifieke delen van het lichaam , maar de persoon in alle facetten staat centraal. Bij een holistische benadering worden de fysieke, emotionele, mentale, sociale, spirituele en omgevingsinvloeden meegenomen.
Holisme is de theorie dat de delen van een geheel niet kunnen bestaan en alleen kunnen worden begrepen in hun relatie tot het geheel; “Holisme stelt dat het geheel groter is dan de som der delen”; dat delen van een geheel nauw met elkaar verbonden zijn, zodat ze niet onafhankelijk van het geheel kunnen bestaan of begrepen kunnen worden.

 

De principes van het holisme bestaan al sinds de tijd van Hippocrates, 2500 jaar geleden en zelfs eerder dan de oosterse geneeswijzen van de Ayurvedische en traditionele Chinese geneeskunde. Dat maakt niet dat de westerse geneeskunde niet juist is, bij PUUR willen we vooral een brug zijn tussen reguliere- en aanvullende zorg.

Holistische-zorg

De holistische theorie heeft vier pijlers

Mentaal

De bril waardoor jij naar jezelf, anderen en de wereld kijkt. Jouw overtuigingen, emoties, spirituele pad, herinneringen en je gewoonten hebben invloed je de mentale en fysieke gezondheid.

 

Fysiek

Traumatische en onverwerkte negatieve emotionele ervaringen worden opgeslagen in je onderbewuste. Het zet zich vast in het cellulair geheugen. Emoties zetten genen aan of uit – dit heet epigenetische veranderingen – en sturen biochemische processen aan. Door (pijnlijke) symptomen geeft het lichaam aan dat er nog iets verwerkt mag worden.
Maar ook beweging, voeding, goed ademen, rust, slaappatroon en de mate van gifstoffen in je lichaam zijn belangrijk om het lichaam optimaal te laten werken. Heb je dit in balans dan voel je je vitaal en mag je vertrouwen op het zelfherstellend vermogen (genezing) van het lichaam.

Emotioneel

Bij emoties komt veel energie vrij. Onverwerkte (negatieve) emoties zijn te zien en te voelen in jouw fysieke en energetische lichaam. Dit veroorzaakt onbalans en creëert energieblokkades die weer een oorsprong zijn van ziekten en symptomen. Onverwerkte (negatieve) emoties zorgen er feitelijk voor dat je ‘stress reactie’ continue aan staat.
Het is dus echt belangrijk om voor jezelf een manier te vinden om deze op te lossen.

 

Spiritueel

Een gezonde spiritueel leven betekent dat je verbonden bent met jouw kern, jouw ziel. Zelfontwikkeling op een dieper niveau geeft je handvatten om ook te werken aan je schaduwkanten. Door bewust te leven en erkenning te geven aan dat wat je onbewuste en je lichaam je doorgeven maakt dat je gezonder, vitaler en gelukkiger leeft.

Het motto van PUUR is: Verbinden met jezelf, anderen en het andere. Wat dat ‘andere’ is, daar zijn we neutraal in. Wij geloven dat alles uit dezelfde bron van liefde komt.

Zelfherstellend vermogen

De natuur heeft ons uitgerust met een geweldig zelfherstellend vermogen. Stress, leefstijl en omgevingsfactoren veroorzaken epigenetische veranderingen. De DNA-code zelf verandert niet, maar het is alsof sommige genen uit of aan gaan. Dit maakt dat het zelfhelend vermogen uit balans raakt en we dus gezondheidsklachten krijgen. Medicatie kan de disbalans versterken.
De belevingen en praktijkhouders bij PUUR ondersteunen jou om de balans te herstellen maar ook om in balans te blijven. Want net als een auto of fiets, ook jij hebt periodiek onderhoud nodig.

holistisch-almere

Verbind met PUUR

We hebben verschillende edities nieuwsbrieven. Kies de editie(s) van jouw voorkeur.

close

Verbind en
blijf op de hoogte

Geslacht *
Selecteer je voorkeur:
Heb of ambieer je een eigen praktijk als holistisch therapeut of energiewerker?

Je kan op ieder moment van 1 of meer lijsten uitschrijven.
We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.