Toekomstmissie

Kavel

Op een prachtige groene locatie van 4,2 ha (42.000m²) in Almere, prima bereikbaar met fiets, auto en OV, komt een prachtig, breed opgezet ZENtrum voor bewustZIJN. Een ecologische en maatschappelijke plek om te ‘verbinden met jezelf, anderen en het andere’. Wat dat ‘andere’ is, dat is voor een ieder persoonlijk.

Op het Zentrum komen faciliteiten zoals:
• Multiruimtes voor bijeenkomsten en anders vergaderen
• Flexruimtes voor yogascholen, bewegingscoaches, muziekscholen en andere
• Praktijk- en workshopruimten voor holistische professionals
• Pods (houten hutten), Yurts en Tipi’s voor overnachtingen en ceremonies
• Groepsverblijven voor (besloten) trainingen, teambuilding, enz.
• Zweethutten, sauna en natuurlijke zwemvijver
• Een openlucht theater en festivalterrein
• Biologische moestuinen en fruitlanen
• Seizoens-restaurant

 

Retraites
Een inspirerende plek voor meerdaags verblijf. Comfortabel 'back to basic'
Flexruimtes
Multifunctionele ruimtes die flexibel te huur zijn.
Zelfvoorzienend
Eigen- en streekproducten worden geserveerd in het seizoensrestaurant
Sfeer impressie
Zie verderop meer foto's die ter inspiratie dienen
Previous slide
Next slide

 

Maatschappelijk en ecologisch

PUUR Zentrum voor bewustZIJN is voor iedereen die:
♥  Bewust PUUR leeft of dit (meer) wil ontdekken.
♥  In een ZEN ambiance persoonlijk- en spiritueel wil groeien.
♥  In een veilige omgeving wenst om te ZIJN, ongeacht overtuigingen, geloof, status en verleden.

 

♥ PUUR wordt ook een plek waar we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt of het sociale leven zullen uitnodigen en begeleiden om een zinvolle bijdrage te komen leveren.

♥ PUUR ademt respect voor mens- en natuur; ecologisch bouwen, duurzaam (her-)gebruik van materialen, bewust gebruik van energie en water en zoveel mogelijk zelfvoorzienend uit eigen tuinen. Heel PUUR dus.

♥ PUUR zal verbinden met initiatieven, bedrijven en organisaties die een gelijkgestemd gedachtengoed hebben en bij voorkeur uit de omgeving komen.

 

Tijdsplanning

Een project van deze omvang vraagt enorm veel voorbereiding en daarmee tijd. We hopen in 2024 te kunnen starten en dan zal het ZENtrum gefaseerd ontkiemen en tot bloei komen.

 

Sinds mei 2022 beschikken we over een ‘eigen’ ruimte en hebben we de activiteiten van Spiritueel Centrum Almere (SCA) en PUUR Almere Welzijnscentrum samengesmolten. Inmiddels verhuren we ook ruimten. We zien dit als een opstap naar de PUURe toekomstmissie.

 

Bouw jij mee?

PUUR is voor iedereen en we willen jou ook uitnodigen medebouwer te ZIJN van dit PUURe, maatschappelijke initiatief. Dit kan op verschillende manieren:
• Financieel. T.z.t. lanceren we een crowdfunding en investeringskansen
• Met jouw kennis en expertise
• Als samenwerkingspartner (zakelijk)
• Als sponsor (zakelijk)
• Als (toekomstig) vrijwilliger
• Als (toekomstig) teamlid

 

Stuur bij belangstelling een e-mail aan ikbouwmee@puurzentrum.nl en geef daarin (kort) aan hoe je kan en mee wil bouwen. Dit is geheel vrijblijvend, op het moment dat we concreet stappen gaan zetten nemen we contact met je op. Tussentijds houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen.

Beelden spreken

Sfeer impressie

Foto’s dienen uitsluitend als sfeerimpressie. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Wie we ZIJN

Wij, Manon en Wim, zijn bestuurder van de stichting. We hebben elkaar ontmoet bij een workshop van destijds nog het SCA. Vanaf 2020 mogen wij het SCA – nu dus onder de naam PUUR – leiden.

 

We hebben PUUR Zentrum voor bewustZIJN als naam gekozen, dit is een neutrale(re) naam die een brede doelgroep zal aanspreken. Er is steeds meer verlangen naar spirituele- en persoonlijke ontwikkelingen zonder daar een label aan te willen hangen.
Met de naam PUUR centrum voor Welzijn bedienen we de doelgroep die graag bewust naar alternatieven kijken om de eigen vitaliteit te verbeteren of in stand te houden.

 

Onze gezamenlijke passie is mensen verbinden; met zichzelf, anderen en het andere. Spiritualiteit is voor ons ZIJN in het hier en NU en dat gaat hand-in-hand met persoonlijke groei en ont-wikkelingen. 

Manon begeleidt cliënten met fysieke en mentale beperkingen op basis van PGB en ontwikkelt zich als therapeut en coach. Manon is een mensenmens, heeft passie voor inrichting en design en is een talent in de keuken. Naast idealistisch is ze ook heel praktisch ingesteld.

 

Wim is therapeut, coach en trainer en heeft zijn praktijk. Tot 2014 was Wim ondernemer in het commerciële. Wim is als een popcornmachine van ideeën, pragmatisch en gepassioneerd om mensen en ideeën te verbinden.

 

Als samengesteld gezin hebben we 5 kinderen in de leeftijden van 8 t/m 15 jaar.

We weten dat onze droom (die uitkomt) een droom van velen is. We delen en bouwen de droom graag met gelijkgestemden;
PUUR ZENtrum voor bewustZIJN is ook voor jou.